Victoria Nadine

Victoria Nadine er en stemme og en artist som både snakker på vegne av og representerer sin generasjon. Det hudløse musikalske uttrykket, og viljen hun har til å åpne hjertet og legge alt på bordet, har gjort 24-åringen fra Skien til en av de mest toneangivende unge artistene i Norge, og en artist hvis fremtid er blant de aller mest spennende.

Gjennombruddet hennes kom med Be Okay, som i slutten av 2020 gikk helt til topps på hitlistene. Ett år senere, i 2021, var hun nominert i kategorien Årets gjennombrudd under Spellemannprisen, og under P3 Gull samme år nominert som Årets nykommer, i tillegg til også her i kategorien Årets låt.

Det hadde strengt tatt ikke trengt å bli sånn. Victoria Karlskås Andersen var 10 år gammel da hun bestemte seg for at hun hadde gjort sitt som artist. Ingen flere opptredener på grelt neonopplyste karaokebarer i Spania, ingen flere opptredener i stua foran familien, ingen flere sangnumre under skolens juleavslutning. Victoria tok sangstemmen med seg inn på soverommet, og der fikk den pent holde seg.

Dette er syv år siden. I årene som har gått har hun flyttet til Oslo, tatt artistnavnet Victoria Nadine, og seks av låtene hennes har figurert på Norwegian Spotify Top 50. Til sammen er låtene hennes streamet mer enn 30 millioner ganger, og antallet følgere i sosiale medier har bikket 300.000, som alle følger hennes bevegelser.

Høsten 2022 har Victoria viet mye tid til låtskriving og studiosessions, både i Los Angeles, Berlin, Stockholm og Oslo. «Nerve» har fått enorm respons og havnet fort på 3. plass i Norge!

Victora Nadine har i intervjuer fortalt at hun var en outsider i oppveksten, en som sto litt på utsiden av vennegjengen. De personlige låtene, tuftet på egne opplevelser, noen av dem også vonde og vanskelige, har gjort henne til en artist med et helt spesielt forhold til sine følgere –Victoria Nadine er både nabojenta de føler de kjenner og en de selv kan strekke seg mot å bli, en som forteller dem at de ikke er alene om å streve med å få livet til å gå opp.

abonner på Nyhetsbrev

Takk for din interesse!
Uups! Noe gikk galt.